Někdo si dělá očistné kůry, které mu mají zaručit odplavení všeho nepotřebného, co jeho tělo a potažmo i život zatěžuje. Jiný zas čerpá energii ze stromů, navštěvuje les a objímá vzrostlé kmeny.
S přílivem nové energie také přemýšlíme, jak ozdravit svůj jídelníček tak, abychom jej osvobodili také od potravin, které zdraví neprospívají.
Řešením mohou suroviny, které byly vypěstovány nebo vyrostly s respektem k přírodě. Bio potraviny neobsahují zbytky reziduí, antibiotik používaných k léčbě hospodářských zvířat, nejsou geneticky modifikované a také jsou prosty „éček“, která se vyskytují v běžných potravinách.snídaně se zdravými potravinami
Dalším aspektem těchto potravin je ohleduplnost k přírodě. Vajíčka z ekologického zemědělství jsou od slepic, které nežijí v klecích, ale jsou ve výbězích, které mají dostatečně velkou plochu pro životní prostor každé nosnice. A také jsou většinu času venku, dokud je příhodné počasí.  
Při pěstování bio ovoce, zeleniny, ořechů a dalších plodin neprobíhají chemická hnojení ani postřiky, vše se řeší pomocí přírodních činitelů, jako jsou například ptáci, různé druhy hmyzu hubící predátory, kteří požírají úrodu.
Když si koupíte ekologicky vypěstované jablko, hned poznáte rozdíl. Jeho vůně je opravdová, voní po sadu, ve kterém vyrostlo. Ovoce a zelenina, které jsou bio, často nebývají vzhledově přitažlivé. Ale je to jen tím, že je prostě takové, jaké vyrostlo a na pulty se dostalo i to, které by v klasickém konvenčním zemědělství bylo určeno k vyřazení z prodeje.mísa červených jablek
Dnes už je v téměř každém, i malém městě bio obchod nebo takzvaná prodejna zdravé výživy, kde je velký sortiment produktů, které byly vypěstovány ekologicky, bez chemie. Tyto obchůdky nabízejí také bio pečivo, buď balené, které je trvanlivé, nebo i čerstvé z malých pekárniček, které dbají o to, aby se ke spotřebiteli dostalo na pulty jen to nejzdravější.